Volledig scherm
Wespen zochten een plekje bij een woning in Veen (foto ter illustratie). © ANP

Mensen in Veen steken bijna hun eigen huis in brand bij bestrijding van wespennest

VEEN - Een paar inwoners in Veen zullen de volgende keer nog eens nadenken wanneer wespen weer bij hun huis een nest maken. Hun poging om de insecten te verjagen, leidde bijna tot een woningbrand.

Dat melden de wijkagenten van Wijk en Aalburg. Woensdagavond rond kwart over acht kwam er een brandmelding binnen bij de hulpdiensten. ,,Het bleek dat de bewoners een wespennest met behulp van een brander hadden willen weghalen. Dat ging niet helemaal goed’’, meldt de politie. 

Brandweer

Toch viel het uiteindelijk mee en hoefde de brandweer nagenoeg niets te doen. De politie heeft nog wel een tip: ,,Bij zo’n incident contact opnemen met de gemeente over de bestrijding én niet zelf met een brander aan de gang.’’

  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.