Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van den Berg bij het brugwachtershuisje op de Merwedebrug. © Daniels Matthijs

Merwedebrug: Wie redt het huisje van brugwachter?

SLEEUWIJK/WERKENDAM - De zoektocht naar geld én een goede plek voor het brugwachtershuisje op de Merwedebrug is in volle gang.

Het brugwachtershuisje op de Merwedebrug tussen Werkendam/ Sleeuwijk en Gorinchem; de meeste passanten gunnen het slechts een terloopse blik, al was het maar omdat er behalve tijdens de spits nu eenmaal weinig gelegenheid is er rustig naar te kijken. Maar Gerard van den Berg is erdoor gefascineerd. ,,Ik vind het een plaatje."

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.