Volledig scherm
Een beeld van een eerdere editie van het Wielercafé in Vlijmen. © Wielercafé

Mike Teunissen te gast in Wielercafé Vlijmen, een paar dagen voor de Tourstart

VLIJMEN - Een paar dagen voor de start van de Tour de France komt Mike Teunissen in Vlijmen uitleggen hoe hij gaat proberen zijn kopman Dylan Groenewegen naar de gele trui te gidsen. Teunissen is te gast in de zevende editie van het Wielercafé Vlijmen, dat op maandagavond 1 juli wordt gehouden.

Vijf dagen later, op zaterdag 6 juli, start de Tour in Brussel met een vlakke rit, een kans voor de sprinters om het geel te pakken. Kopman Groenewegen van Jumbo-Visma is een van de favorieten en Rosmalenaar Teunissen is een van zijn belangrijkste luitenants.

Ook te gast in het clubhuis van Vlijmense Boys zijn de ploegleiders van Sunweb en Jumbo Visma: Arthur van Dongen en Nico Verhoeven. Ook zij worden door presentator (en BD-columnist) Henk Mees en zijn secondant, NOS-analist Danny Nelissen, aan de tand gevoeld over hun plannen voor de komende Tour de France.

Ook het regionale wielrennen (met de aanwezigheid van Pauliena Rooijakkers en Ronan van Zandbeek) en de Vlijmense wielergeschiedenis (over de deelname van oud-renners van De Zwaluw aan Olympia’s Tour in de jaren zestig) krijgen de nodige aandacht tijdens het Wielercafé. Dat begint om 20.00 uur, entree kost 7 euro.