Oud-burgemeester Jacob van der Lely van Woudrichem. Naar hem is ook een straat vernoemd. In 1941 werd de Zandsteeg omgedoopt tot Burgemeester van der Lelystraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester Jacob van der Lely van Woudrichem. Naar hem is ook een straat vernoemd. In 1941 werd de Zandsteeg omgedoopt tot Burgemeester van der Lelystraat. © Teus van Tilborg & Streekarchief Langstraat Heusden en Altena

Moeilijk vast te stellen of Woerkumse oorlogsburgemeester Van der Lely écht fout was

Oud-burgemeester Van der Lely van Woudrichem heeft duidelijk meegewerkt aan de maatregelen van de Duitse bezetter, maar het is lastig vast te stellen of hij daartegen weerstand bood. Dat is de conclusie van Streekarchief Langstraat Heusden Altena, die op verzoek van de gemeente Altena onderzoek heeft gedaan naar het handelen van Jacob van der Lely.

  1. Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzondering; spits is een groot drama
    PREMIUM

    Files in en rond Den Bosch eerder regel dan uitzonde­ring; spits is een groot drama

    DEN BOSCH - Wie de afgelopen weken in de avondspits Den Bosch probeerde uit te komen, heeft het aan den lijve ondervonden. Het verkeer op de A2 naar het noorden en de aansluiting van de A59 tot knooppunt Empel staat muur- en muurvast. Het gevolg: bijna anderhalf uur om bijvoorbeeld van Den Bosch naar Zaltbommel te rijden. Dat de brug tussen Crèvecoeur en Hedel dicht is voor onderhoud, helpt niet echt.