Volledig scherm
foto ter illustratie © BD

Moet het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen in Waalwijk worden uitgebreid? De meningen zijn verdeeld

WAALWIJK - Waalwijk heeft 36 algemene invalidenparkeerplaatsen in het centrum van de stad en dat worden er voorlopig niet meer. Politieke partij Lijst IJpelaar vindt dat er in Waalwijk te weinig parkeerplaatsen zijn voor minder-validen, maar volgens het college valt dat best mee. 

Op verzoek van Lijst IJpelaar heeft Waalwijk de bezettingsgraad geïnventariseerd op verschillende momenten van de week. ,,Op donderdagmiddag 14 november was bijvoorbeeld 44 procent van alle parkeerplaatsen bezet", laat het college aan lijsttrekker Yvette IJpelaar weten. 

Parkeerplaats bij De Els

Volgens IJpelaar zijn er op drukke momenten soms echt parkeerplaatsen te kort. De partij wil dan ook dat de gemeente op korte termijn het aantal invalidenparkeerplaatsen uitbreidt, bijvoorbeeld op de parkeerplaats bij De Els. Het college is dat niet van plan. Wel blijven burgemeester en wethouders de bezettingsgraad van de parkeerplaatsen voorlopig in de gaten houden, zo zegt het college toe. ,,De resultaten wachten wij af voordat we beslissen of en waar het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen worden uitgebreid.“