Marc Schoutens overhandigt de doos met mondkapjes aan huisarts Eric Hoomans (links). Verder vlnr wethouder Peter van Steen, Ellen Willink, Marcel Vermeulen en Astrid van Rooij.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Schoutens overhandigt de doos met mondkapjes aan huisarts Eric Hoomans (links). Verder vlnr wethouder Peter van Steen, Ellen Willink, Marcel Vermeulen en Astrid van Rooij. © copyright Marc Bolsius

Mondkapjes! Maar huisartsen gebruiken ze nog even niet

NIEUWKUIJK/WASPIK - Allerlei initiatieven worden genomen om het tekort aan mond-kapjes te verhelpen. Via Brabant Mondmasker Initiatief slaan bedrijven in de regio de handen ineen. Maar huisartsen gebruiken de kapjes nog even niet.

De huisartsenpraktijk in Nieuwkuijk en de speciale coronapost van de huisartsen in Drunen in sporthal Dillenburcht namen maandag de eerste honderden mondkapjes in ontvangst, gemaakt door Brabant Mondmasker Initiatief. Dit is een samenwerking tussen een aantal bedrijven, waaronder Vermeulen en Vermeulen Reclame in Nieuwkuijk.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?