Volledig scherm
PREMIUM
Goofy and the Regulars tijdens een optreden in De Mads in Waalwijk.

Muziekcentrum De Mads in Waalwijk wil verhuizen, maar dan moet plan Schoenhoorn even in de ijskast: ‘Geef ons extra tijd’

WAALWIJK - Muziekcentrum De Mads in Waalwijk gaat ervoor. Een verhuizing naar bedrijventerrein Zanddonk samen met de Waalwijkse cultuurverenigingen. Het bouwplan van Casade naast het huidige muziekcentrum moet dan wel de ijskast in. En dat ziet het Waalwijkse college niet zitten. 

Hij zet alles op alles,  Walco Maas eigenaar van muziekcentrum De Mads in Waalwijk. Hij heeft twee weken de tijd om de gemeenteraad van Waalwijk te overtuigen een pas op de plaats te maken. 4 juli valt het definitieve besluit of woningstichting Casade 62 appartementen naast zijn muziekcentrum aan de Grotestraat mag bouwen. Maas heeft een ander plan; hij wil weg. Eerst was dat te duur, zegt hij. ,,Maar nu de Waalwijkse cultuurverenigingen mee willen doen met de nieuwbouw scheelt dat aanzienlijk in de kosten.” Bovendien: ,,Als wij weg gaan, kan Casade 20 tot 25 huizen extra bouwen. Ook dat levert een hoop geld op.”