Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Muziekcentrum De Mads vreest klachten: opnieuw roep om verhuizing

WAALWIJK - Muziekcentrum De Mads in Waalwijk zet een verhuizing nog niet uit zijn hoofd. De exploitanten zien kansen voor een verplaatsing, maar daarbij is wel de steun van de gemeente nodig. Ze doen daarvoor een dringend beroep op college en gemeenteraad.

Het is volgens hen vragen om problemen als het muziekcentrum aan de Grotestraat straks omringd wordt door nieuwbouw. ,,Het is wachten op klachten”, stelt mede-eigenaar Walco Maas.

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.