Volledig scherm
PREMIUM
In de Besoyensestraat hangen al bordjes voor de snelfietsroute. Het gaat hier om een proef met de bewegwijzering. Het is maar zeer de vraag of de snelfietsroute straks echt via de Besoyensestraat gaat lopen. © Gert-Jan Buijs

Na alle ophef kijkt Waalwijk opnieuw naar snelfietsroute

WAALWIJK - Het is goed nieuws voor de tegenstanders van een snelfietsroute door de Besoyensestraat in Waalwijk. De gemeente gaat nog eens twee alternatieve routes onderzoeken. Ze kijkt bij deze studie onder meer naar verkeersveiligheid, fietscomfort, kosten en wensen van bewoners. De definitieve keuze van het tracé voor de snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg (F261) is dus voorlopig uitgesteld.

Het college kreeg donderdagavond extra huiswerk mee van de Waalwijkse gemeenteraad. Het oorspronkelijke plan om de snelfietsroute via de Besoyensestraat te laten lopen, zorgde voor de nodige ophef. Een flinke groep bewoners vreest voor onveilige situaties met al die fietsers, de combinatie met het autoverkeer en de vele zijwegen, inritten en kruisingen. Ook fietsersbond De Langstraat pleit voor een andere veiligere route via de Meidoornweg.