Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Nachtelijke straatrace rondom Waalwijk op nippertje voorkomen: bijna vijftig racemonsters stonden al klaar

WAALWIJK - Een illegale straatrace op een industrieterrein in Waalwijk is dit weekend op het laatste moment voorkomen. Getipte agenten gingen in het holst van de nacht ter plaatse. Er stonden op dat moment al tientallen snelle bakken klaar om te gaan racen.

Dat meldt de politie. Die kwam rond 01.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag ter plekke op industrieterrein Haven 8 in Waalwijk, na een tip over een ophanden zijnde straatrace. Volgens de politie stonden er ongeveer veertig tot vijftig snelle auto's en was er veel publiek. ,,Bij het zien van politie kozen zij het hazenpad. Met hun racemonsters terug naar huis.” 

Enkele bestuurders werden staande gehouden. Zij bleken afkomstig uit delen in heel Nederland. Vermoedelijk was er via een WhatsApp-groep voor straatracers afgesproken in Waalwijk. 

Quote

Een straatrace kan leiden tot zware ongevallen

Politie gemeente Waalwijk

Het deelnemen aan een straatrace is strafbaar, benadrukt de politie. ,,In de Wegenverkeerswet staat onder andere artikel 10, waarin een wedstrijdverbod is opgenomen. Ook het gevaar of hinder op de weg veroorzaken kan leiden tot vervolging. Een straatrace kan leiden tot zware ongevallen.”

Geen boetes

Omdat de race nog niet was begonnen en de menigte rustig vertrok, werden er dit weekend geen boetes uitgedeeld. De locatie wordt de komende nachten meegenomen in de surveillance van de politie.