Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van Landgoed Steenenburg, nog voor de restauratie van het Roze Kasteel begon. De te kappen bomen staan hier niet op en liggen wat naar links. © John Schouten / Beeld Werkt

Natuur- en milieuvereniging fel tegen plan bomenkap in Land van Ooit

DRUNEN - Natuur en Milieu Vereniging Heusden (NMVH) verzet zich tot het uiterste tegen de kap van tussen 100 en 120 bomen op Landgoed Steenenburg in Drunen, het voormalige Land van Ooit. De bomen moeten wijken voor de aanleg van een ontsluitingsweg plus riolering.

,,Als de weg vijftig meter naar het noorden verschuift, hoeft maar de helft van de bomen weg", stelt Harry Nijënstein, secretaris van de natuur- en milieuvereniging. Dat alternatieve traject gaat echter ten koste van 17.000 vierkante meter bedrijfsgrond.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.