Volledig scherm
PREMIUM
Put aan de Omloop in Almkerk. © AD

Niet langer zwemmen in Put aan de Omloop

ALMKERK - Het lijkt definitief afgelopen met zwemmen in de Put aan de Omloop in Uppel. De gemeenteraad van Altena vindt het goed als in met ingang van volgend jaar het water zijn zwemwaterfunctie verliest. Wilde in het verleden dit onderwerp nog wel eens tot discussie en reacties van bewoners leiden, nu is dit niet meer het geval.

Dat het water ongeschikt is om erin te zwemmen, heeft alles te maken met de hoge concentratie blauwalg die er wordt aangetroffen. Voor de provincie is dit reden een negatief zwemwateradvies af te geven. Samen met waterschap Rivierenland heeft de gemeente onderzocht welke maatregelen genomen kunnen worden om de blauwalg te bestrijden en wat de kosten daarvan zijn. Gebleken is dat de kosten hoog zijn. Het risico is dat die kosten niet opwegen tegen het beoogd effect.

  1. Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’
    teruglezen

    Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er op! Na dagenlang zwemmen tikte hij vandaag iets na half acht 's avonds aan in Leeuwarden. Vermoeid, maar voldaan klom hij aan wal. Met zijn tocht haalde de zwemmer liefst €3.910.763,11 op. We hebben de laatste ontwikkelingen hier live bijgehouden voor je, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke. Het liveblog is inmiddels gesloten, maar hieronder valt alles terug te lezen.