Een instructievel bij de ruilkast bij Den Bolder legt precies uit wat de bedoeling is.
Volledig scherm
Een instructievel bij de ruilkast bij Den Bolder legt precies uit wat de bedoeling is. © Marcel Donks

Nieuw: ruilkast bij Den Bolder ook voor puzzels, spellen en knutselwerk

WASPIK - Een ruilkast voor boeken bestaat al langer, maar bij Den Bolder in Waspik hebben ze vrijdag een ruilkast gebouwd waar dorpsbewoners naast boeken ook spellen, puzzels en knutselwerken kunnen ruilen. 

Den Bolder is vooralsnog gesloten tot 3 mei. De medewerkers van het sociaal-cultureel centrum zochten tijdens een overleg eerder deze week naar mogelijkheden om mensen toch te kunnen blijven bedienen. 

In de ruilkast bij Den Bolder zijn naast boeken en CD's ook spellen en puzzels te vinden.
Volledig scherm
In de ruilkast bij Den Bolder zijn naast boeken en CD's ook spellen en puzzels te vinden. © Marcel Donks

,,Normaal komen hier veel mensen samen, ook mensen die soms om contact verlegen zitten", vertelt bekeerder Daniëlle Kohlberg van Den Bolder. ,,Die mensen moeten elkaar nu missen. Om toch iets van ontspanning aan te bieden, bedachten we de ruilkast: niet alleen voor jeugd, maar ook voor volwassenen en ouderen."

Het idee is simpel. In een zelf getimmerde stellingkast staan boeken, CD's, puzzels en spellen gestald die voorbijgangers mee mogen lenen. Tegenprestatie: graag een of meerdere spullen in de kast terugzetten. 

Thuis kasten opruimen

,,We hopen dat mensen zo elkaar kunnen helpen. We horen dat veel mensen, nu ze thuis zijn, de kasten aan het opruimen zijn. Breng de boeken en spellen die over zijn naar ons en maak er anderen blij mee. Niet iedereen heeft evenveel te besteden, dus je kunt er anderen een groot plezier mee doen." 

Bij de ruilkast zijn ook formulieren en diploma's van de berenjacht te vinden.