Volledig scherm
De Sint Jan in Waalwijk © Beeld werkt

Nieuw voor Sint Jan in Waalwijk: een mis in het Pools

WAALWIJK - De Sint Jan in Waalwijk krijgt ook speciale vieringen voor Polen. Zaterdag 22 december is de eerste in het Pools gelezen mis. Het is de bedoeling om iedere vierde zaterdag van de maand om 18.00 uur zo'n viering te houden.

In Waalwijk en omgeving leven veel Polen, die hier werk hebben gevonden. Parochie Sint Jan de Doper heeft met een aantal contact, maar ze weet velen ook niet te bereiken. De cultuur, maar vooral de taal, vormen flinke barrières. In het bisdom is onlangs een Poolse parochie opgericht. Ze krijgt de kans om in de Sint Jan Poolse vieringen te houden. Pater Krzysztof Obiedzinski S. Chr,  pastoor van de Poolse parochie, verzorgt de eerste mis op zaterdag 22 december. Een half uur voor de viering is er biechtgelegenheid, eveneens in het Pools.

Bij Poolse supermarkten en arbeidsbureaus zijn affiches afgegeven om de mis onder de aandacht te brengen van de Polen. Ook hoopt de parochie dat bedrijven met veel arbeidsmigranten meewerken aan een grotere bekendheid van dit initiatief. 

Voorlopig zijn er twee missen afgesproken: op zaterdag 22 december en zaterdag 26 januari. Daarna volgt een evaluatie, maar het is de bedoeling dat de vieringen hierna worden voortgezet.