Volledig scherm
© Beeld Werkt

Nieuwbouwwijk De Grassen in Vlijmen krijgt vorm

VLIJMEN - De huizen in nieuwbouwwijk De Grassen in Vlijmen worden in rap tempo uit de grond gestampt. Tot nu toe zijn vijftig woningen officieel als 'gereed' gemeld bij de gemeente: 18 koophuizen, 25 huur- en 7 vrije kavelwoningen.

In de periode 2019-2023 komen er nog eens negentig bij. Die horen allemaal bij fase één, aan een deel ervan wordt momenteel druk gewerkt; ook de ongeveer twintig wooneenheden van Het Gastenhuis zijn er onderdeel van. Daar houdt de woningbouw voorlopig overigens niet op, want fase twee gaat snel beginnen. Tot 2023 worden dan nog eens zo'n tachtig huizen opgeleverd, zowel koop als huur.

Randweg

In De Gassen komen op den duur ruim 800 woningen. Een groot deel ervan kan pas gebouwd worden als via de nieuw aan te leggen randweg Vlijmen-Oost er een extra ontsluiting van en naar de A59 is. Op de foto een panorama-achtig overzicht van De Grassen, dat vanwege de vorm wel iets vertekent.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.