Volledig scherm
PREMIUM
Eerder protest, bijna een jaar geleden, tegen de plannen om een deel van de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat af te graven. © Beeld Werkt

Nieuwe acties tegen afgraven fietsspoordijk

DRUNEN/WAALWIJK - ‘Handen af van de spoordijk en van de spoorbruggen’. Onder die naam is Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen (FBL) een petitie gestart tegen de plannen om een deel van de fietsspoordijk in de Baardwijkse Overlaat tussen Waalwijk en Drunen af te graven en te vervangen door een brug.

Donderdag tot en met vrijdag delen vrijwilligers flyers uit aan fietsers en geven ze desgevraagd uitleg. FBL heeft op de  dijk twee lijnen aangebracht, om duidelijk te maken welk deel van de dijk en de natuur dreigen te verdwijnen.

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.
  2. Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    Voor de beste plaatsen bij Muziek­feest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.