Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe toplaag voor tennisbanen Vlijmen

VLIJMEN - Zes tennisbanen van De Hoge Heide in Vlijmen krijgen een nieuwe toplaag. Gebeurt dat niet, dan worden de banen binnenkort afgekeurd en kan er niet meer op gespeeld worden. Heusden trekt 163.500 euro uit voor de klus.

De tennisvereniging huurt de zes banen van de gemeente, samen met nog tien banen. De toplaag van die laatste kunnen naar verwachting nog vijf jaar mee en worden daarom nu niet aangepakt.

Onveilige situaties

Het kunstgras op zes banen is op sommige plaatsen zo ver versleten, dat de lengte van de vezels zo langzamerhand niet meer voldoet aan de norm. Zowel een door de gemeente ingeschakeld adviesbureau als tennisbond KNLTB komen tot die conclusie. De slechte gesteldheid van de toplaag kan ertoe leiden dat voor de gebruikers onveilige situaties gaan ontstaan. Daarmee voldoen de banen niet meer aan het uitgangspunt dat Heusden hanteert, 'heel en veilig'.

De huidige toplaag is aangebracht in 2004 en na vijftien jaar financieel afgeschreven. Heusden ziet geen andere mogelijkheden dan het vervangen van de toplaag. Het zou kunnen dat Heusden via het Rijk nog een deel van de btw terugkrijgt, maar dat wordt pas later bekend.