Volledig scherm
Brillenketen Eyelove uit Nieuwkuijk verwacht dit jaar 200.000 brillen te verkopen. © LOW RE HH

Nieuwkuijks bedrijf Eyelove doet goede zaken in België

NIEUWKUIJK - Het Nieuwkuijkse brillenbedrijf Eyelove heeft het afgelopen half jaar zijn omzet zien stijgen met 34 procent tot 8,7 miljoen euro. De prijsvechter die zich in 2010 op de Nederlandse brillenmarkt stortte, heeft die groei voor een belangrijk deel te danken aan uitbreiding naar de Belgische markt. 

Een jaar geleden opende Eyelove tien verkooppunten in België. De komende jaren moet dat aantal doorgroeien tot honderd verkooppunten.  

Ook in Nederland heeft Eyelove grote plannen. De brillenketen, die zijn brillen verkoopt via ruim 150 shop-in-shops bij onder meer apotheken en drogisterijen, wil deze verkooppunten in omvang verdubbelen. De eerste winkels zijn inmiddels omgebouwd. 

Het Nieuwkuijkse brillenbedrijf zette de brillenmarkt een paar jaar geleden flink op zijn kop. Eyelove introduceerde complete brillen op sterkte voor minder dan 50 euro en dat kwam ze op flinke kritiek uit de branche te staan. 

Onlangs nog sprak de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven zelfs van een 'gevaarlijke situatie'. ,,Eyelove laat niet-gediplomeerden oogmetingen uitvoeren, waardoor oogaandoeningen onopgemerkt kunnen blijven'', zo stelde de Nuvo. Eyelove-directeur Paul Berkelmans zei zich absoluut niet te herkennen in de kritiek van de Nuvo. Hij sprak van 'betutteling', een 'wetenschappelijk ongefundeerd oordeel' en 'een teken van jaloezie' in de branche. ,,We hebben bijna een miljoen klanten geholpen, van wie meer dan 98 procent naar tevredenheid.''

Eyelove verwacht dit jaar ruim 200.000 brillen te verkopen.