Het Nieuwkuijkse bedrijf Eyelove start in Amerika met een mobiele winkel die langs grote bedrijven gaat.
Volledig scherm
Het Nieuwkuijkse bedrijf Eyelove start in Amerika met een mobiele winkel die langs grote bedrijven gaat. © Marcel Antonisse

Nieuwkuijks bedrijf Eyelove start met mobiele brillenwinkel in Amerika

NIEUWKUIJK - Het Nieuwkuijkse bedrijf Eyelove spreidt zijn vleugels uit naar Amerika. De brillenverkoper begint in de Verenigde Staten een mobiele winkel die langs grote bedrijven gaat. Een concept dat, volgens directeur Paul Berkelmans, het afgelopen halfjaar met succes is getest.  

Volgens Berkelmans is oogzorg op de werkvloer gebruikelijk in de VS omdat de zorgverzekering daar vaak door de werkgever wordt geregeld. ,,Zo is het idee ontstaan voor een mobiele brillenwinkel die van bedrijf naar bedrijf trekt." Eyelove gaat in Amerika samenwerken met het optiekbedrijf onSight dat nu al oogmetingen verzorgd bij grote bedrijven op de werkvloer. 

Eyelove zal in Nederland en België alleen blijven verkopen vanuit winkels. 

In Nederland en België telt Eyelove, dat in 2010 werd opgericht, inmiddels 150 verkooppunten, in apotheken en drogisterijen. Directeur Paul Berkelmans legde eerder uit dat zijn bedrijf de all-in prijs van brillen laag kan houden omdat de vaste kosten van het bedrijf in vergelijking met de concurrentie volgens hem vrij laag zijn. Eyelove introduceerde complete brillen op sterkte voor 50 euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement