In de Hooisteeg, het kunstenaarsstraatje langs de stadstuin in Waalwijk, komen binnenkort drie ateliers vrij.
Volledig scherm
In de Hooisteeg, het kunstenaarsstraatje langs de stadstuin in Waalwijk, komen binnenkort drie ateliers vrij. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

Nóg een atelier vrij in De Hooisteeg: ‘solliciteren’ kan nog een paar dagen

WAALWIJK - Niet twee maar drie ateliers komen binnenkort vrij in De Hooisteeg in Waalwijk. Naast meubelstoffeerder Helma Kuijsten en creatief therapeut Conny Stevens verlaat ook Willy Keylard het kunstenaarsstraatje. 

Keylard was al van plan om eind van het jaar haar praktijk te verhuizen naar een ruimte aan huis, maar door de corona-crisis is dat proces nu versneld. 

Al twintig sollicitaties binnen

Stichting De Hooisteeg, die de huisjes in beheer heeft, heeft inmiddels zo'n twintig sollicitaties binnen van kunstenaars of ambachtslieden die graag in De Hooisteeg willen werken. ,,Mensen kunnen nog tot eind maart reageren. Daarna gaan we een selectie maken", zegt Nicolette Peters, beeldend kunstenaar en voorzitter van de stichting. 

Professionele kunstenaars

De stichting is op zoek naar professionele kunstenaars en ambachtslieden.,,Collega's die hier kleinschalig, maar actief praktijk willen houden", zegt Peeters. Geen grote machines dus, maar handwerk. En ateliers die het grootste deel van de week open zijn. ,,Aan dichte deuren hebben we niks”, zei Peters al eerder. ,,We willen juist meer reuring in de straat.” 

Wonen in De Hooisteeg is niet toegestaan.