Volledig scherm
© RGBStock.cokm

Nog een watersportongeluk op de Maas, tiener botst tegen paal bij Veen

VEEN - Een 18-jarige waterskiër is zaterdag aan het eind van de middag gewond geraakt op de Afgedamde Maas bij Veen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur. De man was met zijn vader aan het waterskiën. De vader bestuurde het bootje. Op het moment dat de tiener langs een steiger waar een vriend stond wilde waterskiën, ging het mis. Hij botste met zijn hoofd tegen een paal. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Op de Afgedamde Maas bij Veen geldt volgens de snelvaarkaart een verbod op waterscooters en mag een boot maximaal negen kilometer per uur varen. Hoe hard de boot van de waterskiër ging, is niet duidelijk.

Eerder op de dag gebeurde er ook een watersportongeluk op de Maas. Een 23-jarige vrouw werd overvaren door een waterscooter. Ze kwam daarbij om het leven.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.