Volledig scherm
PREMIUM
dag van de bouw resedentie moller te waalwijk waar mensen een kijkje konden nemen in de school waar 47 appartementen gaan komen[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Nog eenmaal het Mollercollege in Waalwijk bezoeken tijdens de Dag van de Bouw

WAALWIJK - Tijdens de Dag van de Bouw kon nog eenmaal het Mollercollege worden bezocht: er komen appartementen in. Oud-leerlingen Mare en Bibi hopen dat de trap intact blijft. Dat kan echter niet.

Tussen de veelal kale heren of grijze dames die járen her op het Dr. Mollercollege in Waalwijk in de schoolbanken hebben gezeten, vallen Mare van Bladel uit Drunen en Bibi van de Loo uit Kaatsheuvel een beetje uit de toon. Mare, achttien lentes, Bibi, een jaartje ouder, hebben nog kersverse herinneringen aan de school, dus zou je ze deze zaterdag niet zo snel verwachten op de Dag van de Bouw. Een dag waarin nog eenmaal de school zoals die ooit was kan worden bezichtigd; vanaf de zomer wordt gestart met een metamorfose die uiteindelijk leidt tot de realisatie van 47 huurappartementen. 

  1. Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    Veilig­heids­re­gio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties.