Volledig scherm
Marieke van Heesbeen, productontwerpster uit Waalwijk, schikt haar porseleinen objecten. Zaterdag 16.00 uur gaat het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst open. © Olaf Smit

Nog even sjouwen, zaterdag is het nieuwe museum in Waalwijk klaar

WAALWIJK - Nog een paar dagen sjouwen en inrichten, dan is het klaar, het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Gotestraat 208 in Waalwijk. Zaterdagmiddag om 16.00 uur is de opening en dat wordt een feestje, belooft fotograaf Luuk Aarts, een van de initiatiefnemers van het museum. 

,,Verschillende muzikanten van wie er portretten in het museum hangen hebben toegezegd een liedje te spelen of te zingen, er is een pianist en muzikant Anton van der Mee komt een lied zingen speciaal over het museum.” Het G...MHK zoals het museum officieel heet is voortaan negen dagen per maand open: elke vrijdag en zaterdag en één keer in de maand op koopzondag. 

Gratis

MHK staat voor Museum Hedendaagse Kunst, de G mag iedereen zelf invullen. Gemeenschappelijk (in het museum exposeren en werken alleen kunstenaars uit de regio Waalwijk) of Gratis, want dat is het museum ook.