Volledig scherm
Het gasveld in Waalwijk-Noord waar energiebedrijf Vermillion nog tot 2026 gas wil blijven winnen. © nvt

Nog geen besluit over gaswinning in Waalwijk

WAALWIJK - Tegenstanders van uitbreiding van gaswinning in Waalwijk-Noord moeten nog even geduld hebben. Het ministerie van Economische zaken en Klimaat, zou naar verwachting begin september beslissen over het plan, maar neemt daar langer de tijd voor.     

Waalwijkers konden tot 4 juli een zienswijze indienen tegen de plannen van energiebedrijf Vermillion om tot 2026 door te gaan met het winnen van gas.Honderden betrokkenen deden dit. Het ministerie bekijkt alle bezwaren voordat het een beslissing neemt. 

Het idee was dat het ministerie een week of acht nodig zou hebben, maar volgens een woordvoerder gaat het langer duren. ,,Ik verwacht zeker de eerste zes weken geen beslissing." Volgens de woordvoerder is daar niet echt een reden voor. ,,De ene keer gaat zo'n traject sneller dan de andere keer." 

In Waalwijk-Noord wordt sinds 1991 gas gewonnen. Volgens het ministerie is er sinds die tijd nooit een schademelding geweest door de gaswinningsactiviteiten. Omwonenden zijn er echter niet gerust op en willen dat het stopt. Ook het Waalwijkse college is 'niet blij met de ontwikkelingen rondom de gaswinning in Waalwijk-Noord'.