Volledig scherm
William Baars in de fabriek van OC Verhulst op Groenewoud in Drunen waar klimaatkasten worden gebouwd. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

OC Verhulst uit Drunen en VPT Versteeg uit Heusden zijn ‘Brabants Besten’

HEUSDEN/DRUNEN - Vierentwintig werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf zijn woensdagmiddag door de provincie Noord-Brabant benoemd tot Brabants Besten. Twee daarvan komen uit De Langstraat; William Baars van OC Verhulst uit Drunen en Arnold Versteeg van VPT Versteeg uit Heusden. 

Volgens de provincie blinken beide bedrijven uit in vernieuwing en sociaal ondernemerschap en zijn ze een voorbeeld voor andere bedrijven. Het is de bedoeling dat Baars en Versteeg het komende jaar, als een soort ambassadeur, hun ervaringen gaan delen met andere ondernemers. 

De 24 Brabants Besten, door een extern bureau geselecteerd, zijn ondernemers die bijvoorbeeld mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar treffen bijvoorbeeld ook maatregelen om medewerkers langer fit te houden, zorgen voor interne opleidingen en trainingen of experimenteren met nieuwe werkprocessen. Er zijn ook bedrijven bij die productie, die eerder uitbesteed werd aan lagelonenlanden, terughalen naar Brabant. 

OC Verhulst ontwikkelt en produceert luchtbehandelingskasten, VPT Versteeg is specialist in metalen gevelbekleding.