Volledig scherm
Artist impression van het paviljoen in Vlijmen © -

Officiële opening paviljoen en Plein in Vlijmen

VLIJMEN - Het gerenoveerde Plein plus het nieuw gebouwde paviljoen in Vlijmen worden vrijdagavond officieel geopend. Er zijn allerlei activiteiten, mede georganiseerd door de ondernemersvereniging, die vanaf 19.00 uur plaatshebben. 

Volledig scherm
Het paviljoen toen het enkele maanden geleden in aanbouw was. © Beeld Werkt

De nieuwe winkels aan de zogeheten oostwand van het Plein zijn al een tijdje geleden geopend en ook de appartementen aan die kant zijn al bewoond. De bouw van het paviljoen duurde wat langer. Tijdens de opening, waarbij wethouder Mart van der Poel aanwezig zal zijn, is een lichtspektakel te zien. 

Onderdeel van het paviljoen is immers een lichtkunstwerk, verwerkt in de kroon van het paviljoen. De bovenste rand van het paviljoen is voorzien van een rondom doorlopende ‘bak’ waarin led-verlichting is weggewerkt. In de stalen kroon komen vierkante ‘raampjes’ van 7 bij 7 centimeter, met bijna 7 cm tussenruimte. De stukken staal die zijn weg gelaserd om de vensters te maken, draaien naar binnen toe. Ledverlichting zorgt voor optimale spreiding van het lichtschijnsel. 

Overigens is het lichtkunstwerk nog niet helemaal af, zodat het later officieel wordt opgeleverd. Op drie plekken loopt de kroon door tot bijna op de grond. In die ‘kokers’ is alleen een zwak licht te zien. Het ledlicht verandert heel geleidelijk van kleur. 

Verder treedt vrijdagavond koor Très Jolie op.