Volledig scherm
PREMIUM
Martin Broeders moet na 20 jaar de jachthaven van Waspik verlaten. © Roel van der Aa

Ongeloof bij booteigenaren in haven Waspik; ‘We worden gesommeerd te vertrekken’

WASPIK - Verbazing en ongeloof in Waspik. De gemeente heeft de jachthaven gekocht voor de watersportvereniging in Waalwijk. De booteigenaren in Waspik moeten hun biezen pakken. ,,We worden gesommeerd te vertrekken alsof wij een stelletje krakers zijn.”

Hij vindt het onbegrijpelijk, Martin Broeders, geboren en getogen Waspikker en eigenaar van de twaalf meter lange L'Hirondelle. Al 20 jaar ligt hij in jachthaven Scharloo en nu moet hij weg. De brief van de jachthaven aan de ligplaatshouders is duidelijk. ,,De gemeente heeft de haven gekocht voor de watersportvereniging in Waalwijk.” Tot eind dit jaar mogen de booteigenaren in Waspik blijven. ,,Daarna moet u de haven verlaten.”  

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.