Volledig scherm
stockbd file © Thinkstock

Ongeluk met vier auto's op A27 bij Nieuwendijk

NIEUWENDIJK - Een ongeluk met vier auto’s heeft maandagochtend voor flinke vertraging gezorgd op de A27 bij Nieuwendijk. Het verkeer dat in de richting van Gorinchem reed, kwam vanaf Geertruidenberg in een file terecht.

De rijbaan was tijdelijk dicht, maar is inmiddels weer open. Weggebruikers hoeven niet meer via de vluchtstrook worden geleid. Ze moesten rekening houden met een uur vertraging, maar daar is nu geen sprake meer van. 

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.