Volledig scherm
Het ooievaarsnest komt in Het Kanteel, aan de rand van de Waalwijkse wijk Landgoed Driessen. © Lenneke Lingmont

Ooievaarsnest Landgoed Driessen kan er komen; bezwaren zijn ongegrond verklaard

WAALWIJK - Het Kanteel in Waalwijk krijgt zijn ooievaarsnest. Twee bewoners van de straat in Landgoed Driessen hadden bezwaar gemaakt tegen de ‘faunapaal', maar die bezwaren zijn door de bezwarencommissie ongegrond verklaard.   

De faunapaal, een initiatief van een buurtbewoner, is gepland aan de rand van de woonwijk. Het gaat om een ooievaarsnest met kleine nestkasten op de paal voor vogels, vleermuizen en insecten. Twee buurtbewoners zijn bang voor overlast. ,,De paal belemmert ons uitzicht. Daarnaast kan een nest ooievaars tot overlast lijden door het klepperen van de beesten en een nest zal tot rotzooi leiden in de buurt.” Volgens een andere bewoner heeft de buurt al overlast van meeuwen. 

Bouwwerk is niet te massaal

De bezwarencommissie, die het college van Waalwijk adviseert, gaat niet mee in de bezwaren. Het ooievaarsnest komt op zo'n 85 meter van de woningen aan Het Kanteel. Er staat een rij bomen tussen de huizen en de paal. En bovendien ‘is het bouwwerk niet massaal', aldus de commissie. 

Volgens de gemeente Waalwijk wordt het ooievaarsnest waarschijnlijk in februari geplaatst. Verschillende buurtbewoners hebben al aangeboden mee te helpen bij het onderhoud.