Volledig scherm
Bibliotheek-directeur Sergei Versteeg (links) en Ron Prins, voorzitter van stichting Speel-o-theek Drunen. © Yuri Floris Fotografie

Ook bibliotheken Vlijmen en Oudheusden krijgen een speel-o-theek

DRUNEN Speel-o-theek Drunen Bibliotheek Heusden gaan nauw samenwerken. De bedoeling is dat in het derde kwartaal van dit jaar mensen in de biebvestigingen in Vlijmen en Oudheusden speelgoed kunnen lenen. Bij de bibliotheek in Drunen zit al een vestiging van de speel-o-theek. De uitleningen gaan voortaan lopen via de bibliotheek.

Voorzitter Ron Prins van Speel-o-theek Drunen en Sergei Versteeg, directeur van Bibliotheek Heusden hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. 

De speel-o-theek heeft te maken met een afname van het aantal vrijwilligers. Daardoor kan de speel-o-theek minder uren open zijn. Daar komt volgens Prins bij dat het registratie- en uitleensysteem van de speel-o-theek 'niet meer van deze tijd is'. ,,Het werd dus hoogste tijd om samenwerking te zoeken met een professionele organisatie.”

Quote

Dankzij de samenwer­king gaan we veel meer kinderen bereiken

Ron Prins, voorzitter stichting Speel-o-theek Drunen

De samenwerking maakt het mogelijk ook in de bibliotheken in Vlijmen en Oudheusden een uitleenpunt van speel-o-theek te maken. ,,Daardoor bereiken we veel meer kinderen. Voor onze dienstverlening ene enorme stap voorwaarts”, aldus Prins. Bij de bieb in Drunen zit al een speel-o-theek.

Aanbod via internet te zien

Via de bibliotheeksoftware wordt het aanbod van de speel-o-theek in 'woord en beeld’ vastgelegd. De collectie kan ook via internet worden bekeken. Dat biedt volgens bibliotheek-directeur Versteeg ouders, logopedisten, fysiotherapeuten, onderwijskundigen en het consultatiebureau de mogelijkheid om passende keuzes te maken.

Speelgoed kan straks worden gereserveerd op de drie genoemde plaatsen. De openingstijden van speel-o-theek worden gelijk aan die van de bibliotheek. De bedoeling is het aanbod van de speel-o-theek uit te gaan breiden. 

Subsidies

Om de plannen te kunnen bekostigen zal een beroep worden gedaan op projectsubsidie van de gemeente Heusden en op fondsen als het Oranjefonds en jantje Beton.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?