Volledig scherm
Het Kinderzwerfboek-station in de hal van het gemeentehuis van Waalwijk. Kinderen mogen hier gratis een boek mee nemen om te lezen. © Sylvia van de Ven

Ook Waalwijk heeft nu Kinderboekzwerf-stations; gratis boeken om te lezen én door te geven

WAALWIJK - Op verschillende plekken in de gemeente Waalwijk staan sinds deze week ‘Kinderzwerfboek-stations’. Kinderen mogen daar gratis een boek pakken om mee te nemen. Het is de bedoeling dat de kinderen het boek na het lezen weer ergens achter laten zodat andere kinderen het weer kunnen lezen.

Met de zwerfboekenkasten doet de gemeente Waalwijk mee aan een landelijk initiatief dat lezen onder kinderen wil stimuleren. Inmiddels zijn er al honderden Kinderzwerfboek-stations in het hele land. 

Acht stuks

In de gemeente Waalwijk zijn acht zwerfboekenstations, onder meer in het gemeentehuis aan de Taxandriaweg, bij kinderboerderij 't Erf, bij het Kunstencentrum en bij Balade. 

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.