Visbakwedstrijden in het centrum van Woudrichem.
Volledig scherm
Visbakwedstrijden in het centrum van Woudrichem. © foto ricardo smit

Ook Woerkums kampioenschap visbakken moet eraan geloven

WOUDRICHEM - De coronacrisis haalt ook een streep door het Woerkums Kampioenschap visbakken tijdens Hemelvaartsdag. Een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het zou voor de 24ste keer gehouden worden. 

Ook de aansluitende jaarmarkt, een onderdeel van het Festival Weekend, is van de baan. Die zou voor de 50ste keer plaatsvinden. 

Financiële gevolgen

Volgens het bestuur van de organiserende stichting is het, gezien de ingrijpende maatregelen van de overheid en de onzekerheid hoe lang die gaan duren, onmogelijk concrete afspraken met deelnemers en andere betrokken partijen te maken. De verplichtingen die aan moeten worden gegaan, zouden niet zonder financiële gevolgen blijven. 

,,Wij hopen volgend jaar beide bruisende evenementen als vanouds te organiseren en dan ook het feestje rond de 50ste jaarmarkt te organiseren", aldus het bestuur van de stichting Festival Comité Woudrichem.

Koningsdag Andel

In Andel maakt de Oranjevereniging Juliana komende week bekend hoe omgegaan wordt met de feestweek rond Koningsdag en de andere activiteiten in april. De vereniging viert dit jaar het 100-jarig bestaan en heeft daardoor veel activiteiten in het dorp op het programma staan. 

De modeshow 'Straal als een Aelse' is al geschrapt. Dit is ook het geval met de d'n Aelse Dorpsquiz die voor zaterdag 4 april op het programma stond.