Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Op de motor voor het goede doel in Drunen, in stijl

DRUNEN - Tachtig kilometer afleggen op je motor(fiets) in chique kledij, voor het goede doel. Dat bewerkstelligt Stichting Heusdense Heerenrit, een evenement dat doet denken aan de Gentleman's Ride. Voor deze derde editie halen de motormuizen geld op voor Villa Pardoes.

Keurig opgepoetste Harley Davidsons staan in een rij geparkeerd op het plein. Ze trekken veel bekijks, van families met kinderen tot hobbyfotografen. Vooral de gekleurde Zundapps - ouderwetse, Duitse bromfietsen - doen het goed. Eén ervan is het eigendom van Jan en Hennie uit Nieuwkuijk. Ze dragen beide een klassieke, nette jas. ,,Een oranje Zundapp 125," zeggen ze trots. ,,Dit wordt onze eerste keer. Hopelijk halen we veel geld op. En blijft het droog."

Nostalgie

En inderdaad, er hangen wat onheilspellende donkere wolken boven het plein. Maar dat mag de pret niet drukken. Het plein loopt inmiddels vol en de bezoeker kijkt met ontzag naar de deelnemers, die vaak in pakken met stropdassen paraderen. Hun vrouw soms naast zich - in bijpassende kleding, uiteraard. Annemarie en Johan Steenbeek uit Drunen zijn speciaal een rondje gaan fietsen om daarna te eindigen bij de Heerenrit. Naast hen staan hun twee jonge kinderen, die nieuwsgierig om zich heen kijken. ,,Het is erg leuk als er weer iets wordt georganiseerd in Drunen," zegt Annemarie. ,,Vorig jaar waren we hier ook. Toch nostalgie, hè.”

De organisatie van de Heusdense Heerenrit laat weten veel waarde te hechten aan de regio. ,,We vinden het daarom belangrijk om ook een goed doel uit de omgeving te kiezen," zegt Bas van Venrooij, woordvoerder van de stichting. ,,Villa Pardoes is een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Omdat de Heusdense Heerenrit destijds is opgezet ter bestrijding van kinderziektes, past Villa Pardoes daar als goed doel prachtig bij."