Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Woerkom voelt ten overvloede nog even of ook de poort van een vakantieadresje goed op slot zit. Gerrie Hollman ziet dat het in orde is. © foto Ricardo Smit

Op pad met de buurtpreventie Drunen

Een paar keer per week loopt Willem van Woerkom zich de benen onder het lijf vandaan voor de veiligheid in Drunen. Welkom bij de Buurtpreventie.

Het is verzamelen bij verzorgingshuis De Zandley aan de Burgemeester van der Heijdenstraat in Drunen. ,,Dat is niet ons vaste startpunt hoor”, zegt Willem van Woerkom (74) van de plaatselijke Buurt-preventie. ,,We beginnen steeds op een ander plekje. In verband met de tegenpartij, hè. Zodat zij die verkeerd willen niet weten dat wij aan de slag zijn.” En als ze het wél weten is ook niet erg. ,,Als ze ons bezig zien, werkt het preventief.” Vandaag zijn ze met vijven; drie gaan op de fiets, Willem gaat lopen met Gerrie Hollman (67) in Venne-Oost.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.