Volledig scherm
Nol Kleijngeld © Gemeente Waalwijk

Oppositie teleurgesteld over opstelling Kleijngeld in kwestie LokaalBelang

WAALWIJK - De Waalwijkse oppositiepartijen vinden het teleurstellend dat burgemeester Nol Kleijngeld niet in gaat op de ethische aspecten van het handelen van lijsttrekker Ad van Hamond van LokaalBelang.

Vijf oppositiepartijen vroegen Nol Kleijngeld in een vertrouwelijke brief een oordeel te vellen over het handelen van Ad van Hamond, die als voorzitter van de KBO reclame maakte voor zijn partij LokaalBelang door een op senioren gerichte flyer mee te sturen met het informatieblad en ook in het blad de partij te vernoemen. 

Politieke discussie

In zijn antwoord, net als de oorspronkelijke brief in handen van het Brabants Dagblad, concludeert Kleijngeld dat Van Hamond formeel niets is te verwijten. Hij gaat nadrukkelijk niet in op de ethische kant van de zaak. Dat vindt Kleijngeld een taak voor de KBO en de raadsleden. Hij wil zich in verkiezingstijd niet mengen in een 'politieke discussie'. 

De oppositiepartijen (GroenLinksaf, D66, PvA, SGP, Lijst IJpelaar) zijn daar teleurgesteld in. ,,Ons inziens gaat het hier echter niet om een politieke discussie, maar om het gedrag van een raadslid en lijsttrekker in campagnetijd. Wat is goed voor het vertrouwen van de inwoners van Waalwijk in de politiek, zo geeft u aan. Wat kan wel, wat kan niet in Waalwijk. Hoe doen wij de dingen in Waalwijk. Daarover verschillen wij ernstig met elkaar van mening."

Vermenging

Volgens de partijen heeft Van Hamond geopereerd buiten de vereniging om. ,,Als voorzitter, als raadslid en als lijsttrekker. Dat hier geen vermenging optreedt van oneigenlijke belangen en elke schijn van en dergelijke vermenging wordt vermeden, voor die uitspraak vinden wij geen grond. Integendeel."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement