Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer in actie bij de zorgboerderij. © Anja van Beek/FPMB

Optimisme bij zorgboerderij De Locatie na brand februari: ‘We gaan straks weer bouwen’

videoVLIJMEN - De kantine van zorgboerderij De Locatie in Vlijmen brandde 6 februari af. Dat was en is een harde klap. Maar er is nu concreet zicht op nieuwbouw. In maart moet alles klaar zijn.

,,Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich”, zegt Wim Habraken, eigenaar van Zorgboerderij de Locatie. De kantine die verloren ging bij de brand was een complex dat met veel huisvlijt en zelfwerkzaamheid in elkaar was gezet, met veelal geschonken spullen. Jammer genoeg valt dat moeilijk te kapitaliseren dus bleken de opstallen van De Locatie onderverzekerd, maar Habraken bewandelt nu weer dezelfde weg. ,,Ik kan niet anders”, zegt hij.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.