Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer in actie bij de zorgboerderij. © Anja van Beek/FPMB

Optimisme bij zorgboerderij De Locatie na brand februari: ‘We gaan straks weer bouwen’

videoVLIJMEN - De kantine van zorgboerderij De Locatie in Vlijmen brandde 6 februari af. Dat was en is een harde klap. Maar er is nu concreet zicht op nieuwbouw. In maart moet alles klaar zijn.

,,Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich”, zegt Wim Habraken, eigenaar van Zorgboerderij de Locatie. De kantine die verloren ging bij de brand was een complex dat met veel huisvlijt en zelfwerkzaamheid in elkaar was gezet, met veelal geschonken spullen. Jammer genoeg valt dat moeilijk te kapitaliseren dus bleken de opstallen van De Locatie onderverzekerd, maar Habraken bewandelt nu weer dezelfde weg. ,,Ik kan niet anders”, zegt hij.

  1. Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’
    teruglezen

    Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er op! Na dagenlang zwemmen tikte hij vandaag iets na half acht 's avonds aan in Leeuwarden. Vermoeid, maar voldaan klom hij aan wal. Met zijn tocht haalde de zwemmer liefst €3.910.763,11 op. We hebben de laatste ontwikkelingen hier live bijgehouden voor je, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke. Het liveblog is inmiddels gesloten, maar hieronder valt alles terug te lezen.