Volledig scherm
PREMIUM
Altenastaete in Nieuwendijk. © Cor de Kock

Oud-personeel slaat groot alarm over zorginstelling Nieuwendijk: ‘Er is misbruik gemaakt van kwetsbare mensen’

NIEUWENDIJK - Oud-medewerkers luiden de noodklok over de zorg in Altenastaete. Een ernstig demente vrouw werd urenlang aan stoel vastgebonden door te weinig toezicht. En personeel sliep in de woonkamer om plek te maken voor ‘lucratieve’ terminale patiënten, vertellen zij. Volgens de directie van de Nieuwendijkse instelling staan de bewoners juist voorop. 

De cliënt is koning en bewoners krijgen er een oude dag om van te dromen. Met die mooie woorden werd in 2009 Altenastaete in Nieuwendijk geopend. Maar binnen de vier muren van het Brabantse zorgcomplex gaat het er heel anders aan toe. Oud-personeel en familieleden van bewoners spreken openhartig over hun ervaringen en schetsen een onthutsend beeld van het zorgparadijs. ,,Altenastaete heeft mijn ouders onrecht aangedaan. Er is misbruik gemaakt van kwetsbare mensen.’’

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.