Ouders vermoorde Laura Korsman in andere ruimte dan verdachte tijdens zitting: ‘Hun leven is ontwricht’

VideoDe nabestaanden van Laura Korsman hoeven morgen niet in dezelfde zaal te zitten als de verdachte van de moord op hun dochter. De rechtbank in Utrecht heeft twee ruimtes gereserveerd voor de behandeling van de moordzaak op de 24-jarige studente uit Werkendam.

Dat laat een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland weten. Laura Korsman werd op 11 juli vorig jaar doodgestoken in haar woning in de Bosboomstraat in Utrecht. Nog diezelfde dag arresteerde de politie in Nieuwegein haar ex-vriend, de nu 32-jarige Zamir M. Morgen staat hij in de rechtbank terecht op verdenking van moord op de 24-jarige studente geneeskunde.

Het leven van de ouders van Laura is sinds die fatale dag ‘ontwricht’, zo vertelde hun advocaat Mark van Raak tegen deze krant. ,,Ik wil er niet over in detail treden, maar je moet denken aan verschijnselen die horen bij een posttraumatische stressstoornis.” 

Volgens Van Raak zijn de ouders morgen waarschijnlijk bij de zitting aanwezig. ,,Vermoedelijk in de  luwte, in de andere zaal. Of ze ook het woord zullen voeren, weet ik nog niet. Het hangt echt af van hoe het morgen met ze gaat.”

Volledig scherm
Laura Korsman werd op 11 juli 2018 vermoord in haar huis aan de Bosboomstraat in Utrecht. © Sem van der Wal/AD