Volledig scherm
© ANP

Oudheusdenaren willen verplaatsing telecommast

DEN HAAG/OUDHEUSDEN - Drie bewoners van de Margrietstraat in Oudheusden verzetten zich bij de Raad van State tegen de bouw van een dertig meter hoge telecommast vlakbij hun huizen. Woensdag in Den Haag pleitten ze ervoor om de mast op te schuiven in de richting van de sportvelden.

De kwestie sleept al 2,5 jaar. Volgens de buurtbewoners maakt het voor de dekking van het mobiele telefoonverkeer niet uit als de mast wordt opgeschoven. Ze maken zich zorgen over hun gezondheid. De nieuwe antennemast moet de bestaande mast aan de Paulus Potterstraat vervangen.

Verplaatsen ‘niet mogelijk’

Volgens de gemeente Heusden is het echter niet mogelijk van de gekozen locatie af te wijken. Dan komen er weer bezwaren van anderen, aldus de gemeente. Verder wil de provincie niet meewerken. Bij verplaatsing van de locatie zou er een afslag op de provinciale weg moeten komen om de mast te kunnen bereiken. Daar geeft de provincie in dit geval geen toestemming voor, stelt de gemeente Heusden.

  1. Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteenkleur, donkerrood, grijs en geel

    Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteen­kleur, donkerrood, grijs en geel

    DRUNEN - Het ‘Roze Kasteel’ op Landgoed Steenenburg in Drunen krijgt weer een kleur. Of beter gezegd, kleurén. Na uitvoerig overleg is gekozen voor kleuren die zo goed als mogelijk overeenkomen met de kleuren die het gebouw in 1875 had, toen architect Van Tulder de laatste grote aanpassingen deed. ,,We willen het negentiende eeuwse karakter van het kasteel laten herleven”, stelt bouwhistorica Renée Fijnstra van Bureau Delfgou.