Overval of mishandeling? Gezin in Waalwijkse woning aangevallen door gewapende personen

Update + VideoWAALWIJK - Een man en vrouw zijn dinsdagavond rond 20.15 uur gewond geraakt in hun woning aan de Prof. Piersonstraat in Waalwijk. De oorzaak daarvan is of een overval of een mishandeling. In eerste instantie leek sprake van een woningoverval, maar de politie liet later op de avond weten dat er misschien sprake was van alleen een mishandeling. 

Mocht er sprake zijn van een overval, dan lijkt het er voor zover bekend op dat er niets is buitgemaakt.

De daders zouden de woning zijn binnengedrongen en meteen een vuistslag hebben uitgedeeld aan een van de bewoners. Ook is er flink geschopt en geslagen. De bewoner slaagde er vervolgens in hen naar buiten te werken. In de woning bevonden zich op dat moment behalve de man en vrouw, ook drie kinderen. Zij bleven ongedeerd.

De daders vluchtten weg richting het centrum. Een dader droeg een grijze jas en grijze muts, de andere had een gele jas aan. Een van de overvallers droeg mogelijk een wapen bij zich. Of er wapens zijn gebruikt is niet bekend.

Slachtofferhulp

Een ambulance kwam ter plaatse om de man en de vrouw te onderzoeken, waarna ze naar het ziekenhuis werden gebracht voor verder onderzoek. Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Het oudste kind zou met de ouders mee naar het ziekenhuis zijn gegaan, de andere twee zijn in de buurt opgevangen. Slachtofferhulp is naar het ziekenhuis gegaan.

De politie stelt een onderzoek in. Een aantal eenheden is op zoek naar de daders. 

Volledig scherm
Woningoverval Prof. Piersonstraat Waalwijk © Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden-Brabant
 1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.