Overval of mishandeling? Gezin in Waalwijkse woning aangevallen door gewapende personen

Update + VideoWAALWIJK - Een man en vrouw zijn dinsdagavond rond 20.15 uur gewond geraakt in hun woning aan de Prof. Piersonstraat in Waalwijk. De oorzaak daarvan is of een overval of een mishandeling. In eerste instantie leek sprake van een woningoverval, maar de politie liet later op de avond weten dat er misschien sprake was van alleen een mishandeling. 

Mocht er sprake zijn van een overval, dan lijkt het er voor zover bekend op dat er niets is buitgemaakt.

De daders zouden de woning zijn binnengedrongen en meteen een vuistslag hebben uitgedeeld aan een van de bewoners. Ook is er flink geschopt en geslagen. De bewoner slaagde er vervolgens in hen naar buiten te werken. In de woning bevonden zich op dat moment behalve de man en vrouw, ook drie kinderen. Zij bleven ongedeerd.

De daders vluchtten weg richting het centrum. Een dader droeg een grijze jas en grijze muts, de andere had een gele jas aan. Een van de overvallers droeg mogelijk een wapen bij zich. Of er wapens zijn gebruikt is niet bekend.

Slachtofferhulp

Een ambulance kwam ter plaatse om de man en de vrouw te onderzoeken, waarna ze naar het ziekenhuis werden gebracht voor verder onderzoek. Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Het oudste kind zou met de ouders mee naar het ziekenhuis zijn gegaan, de andere twee zijn in de buurt opgevangen. Slachtofferhulp is naar het ziekenhuis gegaan.

De politie stelt een onderzoek in. Een aantal eenheden is op zoek naar de daders. 

Volledig scherm
Woningoverval Prof. Piersonstraat Waalwijk © Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden-Brabant