Volledig scherm
Een mooie intocht van Sinterklaas onder een stalende zon in Waspik. © Marcel Donks

Pakjesboot meert ook in Waspik aan

WASPIK - Geen koud watervrees voor Sinterklaas en zijn 24 Zwarte Pieten zondag bij de intocht in Waspik. Met een mooie pakjesboot meerde ‘opa Piet’ rond half twee aan onder toeziend oog van een paar honderd kinderen en hun ouders en grootouders.

Het organiserende Sinterklaas Comité had dit jaar voor een ander steiger gekozen om de boot aan te laten meren. Een goede keuze, want op die manier hadden nog meer kinderen goed zicht op de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten, ook dit jaar weer pikzwart in Waspik. 

Soepele Sinterklaas

De pakjesboot werd vooraf gegaan aan een schuit met vier pieten en daarna een kano vol pieten. Het was de opmaat naar de boot met vrolijk dansende en springende pieten en een jong ogende Sinterklaas die zelf ook soepel in de heupen bleek.

Aan de kade maakte Sinterklaas een korte rondgang richting het podium waar hij door burgemeester Nol Kleijngeld welkom geheten werd. Sinterklaas aanschouwde het ingestudeerde dansje en sprak de aanwezige kinderen toe. ,,Vroeger kwam ik in Waspik ook aan met de trein, net als dit jaar in Apeldoorn”, vertelde de Sint. ,,Maar de aankomst met de boot is fantastisch, al is het dit jaar wel opvallend druk met boten in de haven.” 

Voor de kinderen werd het een groot feest met veel pepernoten en leuke liedjes. Het feest werd voortgezet in buurthuis ‘t Schooltje: het Sinterklaasfeest is begonnen.

Volledig scherm
Een mooie intocht van Sinterklaas onder een stalende zon in Waspik. © Marcel Donks