Volledig scherm
Archief: Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om van het voormalige zwembad een mooi park te maken. © Stichting Park Veldzicht

Park Veldzicht voor iedereen, van iedereen en door iedereen

GENDEREN - Op zaterdag 11 mei gaat Park Veldzicht vanaf 11.00 tot 17.00 uur zich aan jong en oud nader presenteren. Daarmee hoopt het bestuur financiële en materiële middelen te werven, nieuwe vrijwilligers over de streep te trekken en bedrijven warm te maken.

Ooit was Veldzicht vertier van zwemmers. Nu is er op dezelfde locatie een andere missie gaande. Op de locatie moet er een belevingswereld geschapen worden voor jong en oud. Van iedereen, voor iedereen en door iedereen. Een kinderboerderij maar ook educatief bezig zijn tot een dagbesteding, van een kinderfeestje tot een bedrijfsactiviteit en vooral moet het ook een plaats zijn waar je de natuur kunt beleven.

Was Park Veldzicht er eerst alleen voor de inwoners van de gemeente Aalburg vanaf heden moet het park voor alle kernen van de nieuwe gemeente Altena betekenisvol zijn. “Het moet echt Altena’s worden”, onderstreept oud-burgemeester en Veldzicht-adviseur Fons Naterop. “Ook bij de gemeente Altena zien ze het als een goed voorbeeld van Samen Doen. Wethouder Peter van der Ven staat er heel positief tegenover.”Er is door vrijwilligers en Prisma-medewerkers op het terrein al veel tot stand gebracht.

“Maar er moet nog veel meer gebeuren”, zegt voorzitter Tonny Bros. Een kleine greep: het optuigen van een educatief kabouterbos en waterspeelplaats, de hoptuin, de inrichting van het picknickveld, het omtoveren van de voormalige machinekamer in ruimten waar allerlei activiteiten voor jong en oud gehouden kunnen worden. “Het is iets van de gemeenschap en dat moet het blijven. Als we dat met z’n allen doen dan hebben we een unieke locatie”, zegt Bros. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.