Volledig scherm
© PZC

‘Parkeren goedkoper, dan ook voor bewoners van centrum Waalwijk’

WAALWIJK - Nu de bezoekers van het Waalwijkse centrum minder of geen parkeergeld betalen, wordt ook gekeken of de parkeervergunningen in het stadshart een stuk goedkoper kunnen. Wethouder John van den Hoven wil onderzoeken wat de (financiële) consequenties zijn van zo’n besluit.

De ChristenUnie pleitte donderdagavond met steun van SGP, PvdA en Lijst IJpelaar voor een halvering van de tarieven voor de parkeervergunningen en -ontheffingen in het centrum. De prijzen daarvoor variëren sterk, afhankelijk van de locatie. In het uiterste geval betalen bewoners ruim 411 euro. 

Logisch gevolg

De CU vindt een tariefverlaging een logisch gevolg van het besluit van de gemeente om het eerste uur parkeren in het centrum gratis te houden. Als je centrumbezoekers minder laat betalen, dan moet dat ook voor bewoners en ondernemers gelden, is het idee.

Overigens is de ChristenUnie kritsch over het besluit van de gemeente om de proef met het eerste uur gratis parkeren om te zetten in vast beleid. Ze mist een goede evaluatie. Wel blijkt dat de maatregel niet geleid heeft tot extra bezoekers. Bovendien scheelt het zes ton aan parkeerinkomsten.

Wethouder Van den Hoven vindt dat het gratis parkeren aansluit bij de plannen voor een aantrekkelijker centrum. Hij beloofde wel serieus te kijken naar goedkopere parkeervergunningen, zonder nog iets toe te zeggen.