Partybus vol RKC-supporters mag Nijmegen niet in: vijf mannen aangehouden

videoWAALWIJK - Supporters van RKC Waalwijk zijn maandagmiddag op de A73 bij Beuningen teruggestuurd door de politie. De supporters waren met een partybus onderweg naar de wedstrijd NEC - RKC Waalwijk in het Goffertstadion, maar mochten plotseling Nijmegen niet in. Volgens een van de supporters ‘omdat de bus volgens de gemeente Nijmegen niet in het uit-parkeervak van het  stadion paste’. Daarop ontstond consternatie in de bus en werd een raam vernield. De politie heeft vijf mannen aangehouden. 

”Vlakbij het stadion in Nijmegen werden we opgevangen door de politie”, vertelt een supporter. ”Er werd niets gezegd, de chauffeur moest onder politiebegeleiding doorrijden en toen merkten we dat we na een tijdje de snelweg weer opreden.” Hij ging vragen wat er aan de hand was en belde ook de supporterscoördinator van RKC, maar die kreeg het ook niet voor elkaar dat de fans terug mochten.

Bij de afrit van de snelweg werd de bus stilgezet en stapte een woordvoerder namens de supporters de bus uit om met de politie te overleggen over hoe het nu verder moest. Volgens de supporter gaven de agenten aan dat ze niet bij het stadion mochten parkeren, omdat ze met een harmonicabus waren. Die zou niet in het uitvak passen.  Vervolgens werden enkele supporters boos en werd er een ruit vernield. Dat is volgens een supporter netjes opgelost door een inzamelingsactie te houden onder alle reizigers waarmee een nieuwe ruit werd betaald. 

Onder begeleiding van politieauto’s en motoren reed de bus terug naar Waalwijk, maar stopte op een parkeerplaats aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle vlakbij het politiebureau. Daar heeft de politie uiteindelijk drie mannen aangehouden, omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Een persoon is aangehouden voor belediging omdat hij de agenten uitschold en een man is gearresteerd op verdenking van het plegen van de vernieling. 

Bij de begeleiding van de supportersbus zijn politie-eenheden uit de eenheid Oost-Nederland en Zeeland-West-Brabant ingezet. 

Volledig scherm
Supporters RKC Waalwijk mogen Nijmegen niet in © Erik Haverhals
 1. Paardensportvereniging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gerealiseerd
  PREMIUM

  Paarden­sport­ver­e­ni­ging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gereali­seerd

  ALMKERK/SLEEUWIJK - Paardensportvereniging De Nieuwe Roef wil het liefst verplaatsen als voor Altena Road Runners de nieuwe atletiekaccommodatie waar al jaren naar wordt uitgezien, wordt gerealiseerd. Het blijven zitten op de huidige locatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk zal dan problemen geven voor de paarden en de vereniging kan dan ook niet door ontwikkelen. De voorkeur gaat uit, samen met andere verenigingen, naar het realiseren van een hippisch centrum. Daarvoor heeft men het oog laten vallen op de locatie aan de Roefweg 5.
 2. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.