Volledig scherm
Pastoor Dorssers zegent het Hubertusbrood bij Bakkerij Pim in Waalwijk. © archieffoto Beeld Werkt

Pastoor Dorssers verlaat Waalwijkse parochie Sint Jan de Doper

WAALWIJK - Pastoor Marcel Dorssers verlaat parochie Sint Jan de Doper te Waalwijk en Waspik. Hij wordt per 1 juli priester binnen de Nederlandse provincie van de orde van de Dominicanen. Op zondag 23 juni is zijn laatste mis in Waalwijk, in de St. Jan.

Sinds augustus 2011 is Dorssers pastoor in Waalwijk; het jaar daarop werd hij deken van het dekenaat Heusden-Waalwijk-Zaltbommel. Over zijn eigen parochie: ,,De start was geenszins gemakkelijk. Toch hebben we samen veel moois kunnen realiseren. Dat stemt me tevreden.” 

En ook: ,,Het is fijn dat de bisschop wil meewerken aan een soepele overgang naar de orde.” Bisschop Gerard de Korte is nog in gesprek met een kandidaat-opvolger.

  1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
    PREMIUM

    Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

    WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.