Volledig scherm
Patrick Schmiermann © privécollectie

Patrick Schmiermann (20) uit Drunen penningmeester Jonge Socialisten

DRUNEN - Patrick Schmiermann (20) uit Drunen is gekozen in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA. Schmiermann wordt penningmeester en bestuurslid vereniging. 

De Drunenaar zegt ontzettend veel zin te hebben zich komend jaar als bestuurslid in te zetten voor de Jonge Socialisten. ,,In Nederland groeien momenteel de tegenstellingen. Of dat nou gaat over de verschillen tussen arm en rijk, jong en oud of praktisch en theoretisch opgeleid. Wij willen die tegenstellingen verkleinen.”

Het afgelopen jaar was Schmiermann al vicevoorzitter van de JS Brabant. 

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De JS telt bijna 2000 leden.

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.