Vooral het online pesten neemt een vlucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral het online pesten neemt een vlucht. © Getty Images

Pesten raakt kinderen diep, dus groeit de vraag naar extra steun en training: ‘Je wordt er echt verdrietig van’

WAALWIJK - Steeds meer ouderen en kinderen zoeken steun tegen pesten. Toch blijft een grote groep ook onder de radar. Vooral het online pesten is een hardnekkig probleem. En zie als kind je daar maar eens tegen te wapenen. Dat is knap lastig. Voor kinderen én ouders. Speciale Sta Sterk-trainingen in Waalwijk moeten daarbij helpen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.