Volledig scherm
De pinbox is gearriveerd op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen. © Buurt Bestuurt op de Vliedberg

Pinbox op Vliedberg Vlijmen gearriveerd

VLIJMEN - De Vliedbergers moeten nog een paar dagen geduld hebben, maar dan kunnen ze weer gebruikmaken van een pinautomaat in hun wijk. De gloednieuwe pinbox is inmiddels gearriveerd op het Burgemeester van Houtplein, maar is nog niet in werking.

Sinds vorig jaar kan in de wijk Vlijmen-Vliedberg niet meer worden gepind, toen de Rabo-automaat uit veiligheidsoverwegingen verdween uit supermarkt Coop

Het verdwijnen van de pinautomaat zorgde in de wijk voor de nodige onrust, met name ook onder ouderen. Onder meer Buurt Bestuurt op de Vliedberg  zette zich in voor terugkeer van een automaat. De Rabobank plaatst nu een zogeheten pinbox terug, die ramkraak-proof zou zijn.

De gemeente Heusden heeft, na overleg met ondernemers, een vergunning afgegeven voor tien jaar. De pinbox komt te staat op het Burgemeester van Houtplein, aan de kant van de Jonkheer de la Courtstraat. Door de komst van de pinbox verdwijnen daar twee parkeerplaatsen.

  1. Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfsongeval in Waalwijk: excuses aan nabestaanden
    PREMIUM

    Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfson­ge­val in Waalwijk: excuses aan nabestaan­den

    WAALWIJK - De 53-jarige directeur-eigenaar van het meststoffenbedrijf Van de Reijt in Waalwijk hangt nog altijd een straf boven het hoofd voor het bedrijfsongeval met twee dodelijke slachtoffers op 11 september 2014. Na verder onderzoek blijft de officier van justitie bij haar mening: het bedrijf heeft flinke steken laten vallen als het gaat om veiligheid. De rechter doet over twee weken uitspraak.