Volledig scherm
Waspik Het koude en natte weer hield een aantal lopers thuis, maar toch mocht de Waspikse Stratenloop zondagmiddag een paar honderd sportievelingen begroeten. Vanuit buurthuis ’t Schooltje liepen deelnemers afstanden, variërend van 500 meter tot 10 kilometer. IPTCBron Beeld Werkt;Beeld Werkt sale FR082;Waspik;Nederland;Waspik Carmelietenstraat De kinderen tijdens de stratenloop in Waspik © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Platform Waspik houdt traditie van stratenloop in ere: 'Dit moet doorgaan'

WASPIK - Waspik houdt vast aan de traditie van de stratenloop, met dank aan een nieuwe organisatie.

Vrijwilligers vanuit Platform Waspik tekenen dit jaar voor de organisatie van Stratenloop Waspik, het hardloopevenement dat sinds 2007 in het dorp wordt gehouden. Komende zaterdag verschijnen naar verwachting vijfhonderd lopers uit Waspik en verre omgeving aan de start.

Nieuw leven ingeblazen

De Stratenloop werd in 2007 nieuw leven ingeblazen ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Waspik. Jarenlang waren Jos Wagenmakers en Dré Kamp de gezichten achter de organisatie. Tot vorig jaar: toen nam Sport Specifiek het evenement over. Dit was echter van korte duur, want de sportinstelling besloot dit jaar van de organisatie af te zien.

Een prachtige ronde

,,Jammer, maar er werd vanuit Platform Waspik meteen besloten dat het evenement wel door moest gaan", vertelt platformer Kees van Gorp. ,,Een prachtige ronde door het buitengebied van Waspik en dat in de feestmaand: voor veel mensen is het al jarenlang een ideale gelegenheid om mee te doen aan de Waspikse Stratenloop. Dus hebben we een club bij elkaar gezocht die hiermee aan de slag wilde gaan."

De route van de ronde blijft dezelfde, waardoor het grootste deel over het Halve Zolenpad en door natuurgebied De Vest voert. Er is keuze uit een scholierenloop (500 of 1300 meter), start to run (2,5 km), 5 en 10 km. Inschrijven voor alle categorieën is mogelijk tot een halfuur voor de start bij 't Schooltje.

 1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.