Volledig scherm
De Scania-vrachtwagen die werd gebruikt © Instagram Wijkagent Drunen

Politie pakt man op voor containerdiefstallen in Brabant en vindt direct gestolen containers en gebruikte vrachtwagen

DRUNEN - De politie heeft dinsdag in Drunen een man (47) uit Giessen aangehouden in verband met de vele containerdiefstallen in Brabant. Bij de man werden twee gestolen containers én de Scania-vrachtwagen die gebruikt werd bij de diefstallen aangetroffen.

Bij bedrijven in Den Bosch en Drunen reden dieven op klaarlichte dag met een truck met oplegger de terreinen op om containers vol metaal op te laden en spoorloos te laten verdwijnen. De dieven maakten gebruik van nagemaakte kentekenplaten en een truck van het merk Scania. Ook bij bedrijven in Gorinchem en Arkel in Zuid-Holland sloegen de containerdieven toe. De politie adviseerde bedrijven naar aanleiding van de diefstallen om vrachtwagens die ze niet herkennen te controleren. 

Drunen

In Drunen werd dinsdag een verdachte aangehouden na onderzoek van de Landelijke Eenheid van de politie. Bij de verdachte werden direct al twee gestolen containers en de Scania aangetroffen. Ergens anders vond de politie later nog twee gestolen containers. De aangehouden man zit nog vast.

  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.